Terug

IIR chirurgische maskers (7)

Filters

IIR chirurgische maskers

Mondkapjes bij Mondkapjes.nl

Bescherm jezelf en anderen tegen virussen met de mondkapjes van Mondkapjes.nl. Er worden veel slechte mondmaskers uit China aangeboden. Onze mondkapjes worden in Europa geproduceerd en voldoen aan de hoogste eisen. Veilig en betrouwbaar voor u en voor uw omgeving!

Mondkapjes kopen

Bij Mondkapjes.nl vindt u een groot assortiment aan mondkapjes. U kunt gaan voor de standaard blauwe mondkapjes, maar u kunt uw dag ook een stuk vrolijker maken door het dragen van een roze medisch mondkapje, of ga voor stoere zwarte medische mondkapjes. U vindt het allemaal in ons assortiment. Mondkapjes bestellen bij Mondkapjes.nl? Dan maakt u ook nog eens gebruik van de volgende voordelen:

✓ Super snelle levering bij u thuis;
✓ TNO geteste kwaliteit;
✓ Altijd persoonlijke service!

Wilt u meer weten over medische en chirurgische mondkapjes lees dan verder.

Wat zijn medische mondkapjes?

Er zit een groot verschil tussen medische mondkapjes en standaard niet medische maskers. Aan standaard maskers zijn geen specifieke eisen gesteld. Deze zijn vaak geschikt voor het gebruik in het OV. We kunnen ons voorstellen dat u liever gaat voor een mondkapje die meer zekerheid geeft voor een goede bescherming. Dan is een medische mondkapje een goed alternatief.

Onze medische maskers voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en Europese richtlijnen omtrent beschermingsmiddelen en bezitten over een CE-markering. Medische mondmaskers type II en type IIR houden de druppels tegen die vrijkomen naar anderen als u ademt. Ook houden medische mondkapjes type II en type IIR druppels tot een bepaalde grootte tegen die u zelf inademt, hierdoor bent u als drager ook beter beschermd tegen virussen.

Verschillende soorten chirurgische mondkapjes

Een chirurgisch masker is een voorbeeld van een medisch mondkapje. Chirurgische mondkapjes zijn er in 3 verschillende types, namelijk type I, type II en type IIR. Het laatste type, de IIR, biedt de meeste bescherming en worden daarom ook geadviseerd om te dragen in de zorg.

Bij mondkapjes.nl vindt u een ruim aanbod aan chirurgische mondkapjes van het type IIR. Deze mondkapjes lijken op de normale blauwe mondkapjes die u veel ziet, echter hebben chirurgische mondkapjes van het type IIR altijd een extra laagje dat dienst doet als filter voor een extra goede bescherming. Dit extra laagje wordt het BFE-filter genoemd. BFE staat voor Bacterial & Viral Filtration Efficiency. De BFE-filter van de medische mondmaskers van Mondkapjes.nl filtert voor 98%.

De chirurgische maskers in onze webshop hebben een EN 14683:2019+AC:2019 normering. Naast een goede filter zijn ze ook spatresistent. Dat maakt onze medische maskers ook geschikt voor tandartsen. Chirurgische mondkapjes kopen doet u makkelijk en snel in onze webshop.

Verschil IIR masker en FFP masker

Het grootste verschil tussen een chirurgisch mondmasker type IIR en een FFP masker is dan ze voldoen aan verschillende normeringen. Zo moet een IIR masker voldoen aan EN14683 een FFP masker moet voldoen aan EN149. Daarnaast moet een IIR masker voldoen aan de richtlijnen van medische hulpmiddelen en een FFP masker aan de richtlijnen voor persoonlijke beschermmiddelen.

FFP maskers zijn er in verschillende types, namelijk FFP1, FFP2 (KN95) en FFP3. Ook deze mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij Mondkapjes.nl.
Mondkapjes.nl staat voor u klaar

Op internet is veel informatie te vinden over allemaal verschillende types en soorten mondmaskers. Wij begrijpen dat dit voor u verwarrend kan zijn. Wilt u meer informatie over mondkapjes of advies over welke type of soort mondkapje het beste bij u en uw omgeving past? Neem gerust contact met ons op, onze vriendelijke klantenservice helpt u graag verder. U kunt ons mailen of bellen naar 0800 4010400.

Veelgestelde vragen

Vragen over medische mondmaskers? Misschien wordt u vraag hieronder wel beantwoord:

Hoe gebruik ik een medisch mondkapje?

Om optimale bescherming te geven moet u een medische mondneusmasker op een goede manier dragen. Zorg dat het medische masker goed op uw gezicht aansluit en wordt gedragen over mond en neus. Draag het masker eenmalig voor maximaal 3 tot 4 uur.

Waarom medische mondkapjes kopen bij Mondkapjes.nl?

Onze medische maskers voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en Europese richtlijnen omtrent beschermingsmiddelen. Bij ons vindt u een compleet assortiment aan verschillende medische mondkapjes die snel worden geleverd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Mondkapjes 3,7 / 5 - 11 Reviews @ Trustpilot
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »