Terug

Ontwikkeling nieuwe varianten Coronavirus

Ontwikkeling nieuwe varianten Coronavirus

Het RIVM houdt de veranderingen bij van het coronavirus SARS-COV-2. De gevolgen van een nieuwe variant zijn vaak nog onbekend. Soms kan een mutatie er voor zorgen dat het virus zich beter verspreidt of dat je er zieker van wordt.

Virussen veranderen vaak van eigenschappen. Het coronavirus heeft veel varianten en het RIVM onderzoekt welke varianten er zijn en weke gevolgen dit heeft op de bevolking. Zo kan het zijn dat ze meer risico's meebrengen of dat ze makkelijker overgedragen worden. De vaccinatie kan eventueel minder werken bij een nieuwe variant. 

Op dit moment heeft de omikronvariant vijf subvarianten die in de gaten gehouden worden; BA.1 tm BA.5. Nieuwe varianten lijken niet meer ziekmakend wel lijkt het erop dat antistoffen minder effectief kunnen zijn tegen BA.3 tm BA.5 varianten.

BA.5 is dominant geworden. De varianten worden gemonitord.

 

Sinds juni 2022 is er een toename van BA.4.6, een subvariant van BA.4. Ook is er meer BA.2.75 te vinden. Deze lijken doordat ze kleine specifieke veranderingen hebben, de vaccinatie of afweer door een infectie uit het verleden, te kunnen omzeilen. In het buitenland is er tevens een toename van deze besmettingen. Waarschijnlijk worden BA.2.75 en BA.4.6 dit najaar dominant.

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Mondkapjes 3,7 / 5 - 11 Reviews @ Trustpilot
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »